گوگل پنالتی چیست ؟
گوگل پنالتی چیست ؟ راه های رفع جریمههای گوگل
برای رسیدن به صفحات اول در نتایج جستجوی Google باید کارهای زیادی کرد و نکات مختلفی را در مبحث سئو و بهینهسازی سایت رعایت کرد. خیلی از این راهکارها، مجموعه عملیاتهای پیشنهادی و کاربردی هستند که با انجام درست آنها میتوان نتایج خوبی گرفت. اما به جز این موارد، راهکارهایی نیز وجود دارند که با کمک آنها میتوان در مدت زمان و با هزینه کمتری به این نتایج رسید. بدیهیست که این راهکارها غیرمعمول بوده و انجام آنها شرایط خاصی دارد.
از طرفی هم میدانیم که موتورهای جستجو به ویژه موتوری جستجوی گوگل، قوانین خاصی را برای وبسایتها در نظر گرفتهاند. این قوانین برای جلوگیری از سوء استفاده بعضی از وبمسترها ایجاد شدهاند. چرا که همانطور که گفتیم، راهکارهای غیرمعمولی وجود دارند که برخلاف راهکارهای رایج عمل میکنند. این راه و روشها از نظر گوگل ممنوع بوده و جزو لیست سیاه آن به حساب میآیند. به همین دلیل، این موتور جستجو سایتهایی که از قوانین سرپیچی کنند و سراغ راه و روشهای غیرقانونی بروند را جریمه میکند.
Google دلایل متعددی برای جریمه کردن وبسایتها بیان کرده است که این دلایل در قالب مجموعهای از اتهامات و هشدارهای گوگل برای وبمسترها از طریق منابع مختلف شرح داده شده است. اما با این حال این هشدارها برای خیلی از افراد نادیده گرفته میشوند و آن وبسایتها دیر یا زود با جریمههای Google روبهرو خواهند شد. الگوریتمهای گوگل هر روز و هر لحظه در حال ارتقاء بوده و خیلی زود به زود با آپدیتهای جدید هوشمندتر میشوند. این مسئله باعث میشود تا این موتور جستجو هر روز هوشمندانهتر از روزهای قبل و با ابزارهایی مجهز شروع به اسکن و پیدا کردن متخلفین کند.
نکات خیلی جالب و مهمی در زمینه جرایم گوگل وجود دارد که بیشتر افراد، از جمله اغلب وبمسترها، حتی افرادی که خودشان را در این زمینه باتجربه و حرفهای میدانند از آنها آگاه نبوده و با انجام کارهایی که نباید انجام دهند، خود و تجارتشان را به خطر میاندازند. در این مقاله از وبسایت مدیروب قصد داریم تا با معرفی و بررسی حاشیههای مبحث جریمه گوگل، شما را از تهدیدات احتمالی و مسائلی که ممکن است به کسبوکار آنلاین شما لطمه وارد کنند را آگاه کنیم.
ما در ادامه این مقاله به شما میگوییم که پایه و اساس سیستم Google Penalty به چه صورت است و برای اینکه وبسایت خود را از خطرات احتمالی مصون بدارید، مهمترین راهکارها و نکاتی که باید بدانید را به شما خواهیم گفت.
گوگل پنالتی چیست؟
بگذارید با یک مثال ساده این مسئله را برای شما روشن کنیم. درست مثل یک بازی فوتبال، وبسایت ما در نقش بازیکنان و گوگل در نقش داور است. اگر بازیکنان رفتار غیرحرفهای از خود نشان داده و یا مرتکب اشتباهات شوند و یا هر یک از قوانین بازی را نقض کنند، با جریمههای داور روبهرو میشوند. گاهی اوقات اگر این نقض قوانین بیش از حد باشد، آن بازیکن ممکن است از کل بازی اخراج شود. در بعضی موارد خاص هم جریمههای سنگینتری مثل تعلیق و عدم اجازه برای بازیهای بعدی تا یک مدت مشخص برای این بازیکنان در نظر گرفته میشود. شرایط گوگل و جریمههای آن دقیقاً مشابه مثالی است که زدیم.
گوگل در نقش یک داور اختیاراتی دارد که میتواند در صورت مشاهده نقض هرگونه قوانین توسط هر وبسایتی، با توجه به نوع و مقدار آن نقض قانون، وبسایت خاطی را با جریمههای مشخص شده تنبیه کند. در زمین فوتبال، داورها از کمکداورها و ابزارهایی مثل کمکداور ویدئویی یا همان VARاستفاده میکنند. گوگل نیز دستیارهایی از جمله رباتها و خزندگانش را دارد تا به او در روند قضاوت در مقابل وبسایتها کمک کنند.
جریمه گوگل مبحثی گسترده و جامع از یک سیستم اشکالیابی انحصاری است که توسط کمپانی Google پایهریزی شده است که طبق آن، اگر هر وبسایتی اقدام به نقض قوانین مخصوص وضع شده کرده و تلاش کند تا این قوانین را زیر پا بگذارد، با جریمههای گوگل روبهرو خواهد شد. بنیانگذاری این سیستم به سالها قبل باز میگردد. زمانی که موتور جستجوی Google.com به پربازدیدترین سایت و موتور جستجوی جهان تبدیل شد اما هنوز تکامل امروزی را پیدا نکرده بود. در آن زمان این موتور جستجو آنقدرها هوشمند نبود و رباتها و الگوریتمهای محدودی در اختیار داشت. همین موضوع بستری مناسب برای متقلبین فراهم کرد تا با روشهای دروغین و حتی ناعادلانه به سودجویی پرداخته و از این حفرههای امنیتی سوء استفاده کنند.
بعد از مدتی که گوگل روی این مباحث تحقیق کرد، توانست راهکارهایی برای مقابله با آنها ایجاد کند. اما در طرف مقابل نیز صدها و هزاران وبمستر حرفهای و کلاهبردار بودند که همیشه راهی برای دور زدن قوانین وضع شده گوگل پیدا میکردند. اگرچه این رقابت همچنان ادامه دارد، اما گوگل با الگوریتمها و رباتهای هوشمند امروزیاش، دست و پای این افراد سودجو را به خوبی بسته است.
حالا این راه و روشهای غیرقانونی دقیقاً مثل ویروسهای کامپیوتری در کل دنیا نشر پیدا کردهاند و دسترسی به خیلی از آنها برای وبمسترهای معمولی فراهم شده است. به همین خاطر Google حساسیتهای خود را بیشتر کرده و فیلترهای به مراتب بیشتری برای پیدا کردن و جریمه کردن این افراد به کار برده است. این مسئله یعنی شما به عنوان یک صاحب سایت و کسبوکار اینترنتی، حتی اگر ندانید و قصد استفاده از چنین روشهایی را هم نداشته باشید، باز هم در خطر جریمه شدن به خاطر استفاده از این راهکارهای غیرقانونی هستید.
حداقل کاری که باید کنید این است که با جرایم و قوانین اصلی و مهم گوگل آشنا باشید و سعی کنید با تعبیت کردن از آنها تجارتتان را به خطر نیندازید. بهتر است بدانید که گوگل وبسایتهایی که از قوانینش پیروی میکنند را با بهبود نسبی رتبه آنها تشویق میکند تا از این طریق دنیای وب را به سمت فعالیتهای قانونی سوق دهد.
اگرچه کلمه “جریمه گوگل” به ظاهر به یک تعداد جریمه معمول و مشخص مربوط میشود، اما بهتر است بدانید که این مسئله به این سادگیها نیست. اولین چیزی که باید به خوبی از آن مطلع باشید، ماهیت سیستم جامع جریمههای گوگل برای سایتها است. اگر شناخت درستی در این مقوله نداشته باشید، در این صورت شما هم با وبمسترهای گمراه شده تفاوتی نداشته و شاید به خاطر یک نکته کوچک، سالها تلاش شما بیثمر باقی بماند.
بنابراین اگر آینده کسبوکار اینترنتی شما برایتان مهم است و از طرفی این موتور جستجو بزرگترین منبع تبلیغاتی شماست، باید راهکارهای سازش با آن را بدانید و از راه و روشهای غیرمنطقی و خطرناک دوری کنید. راه و روشها و تکنیکهایی وجود دارند که شاید از نظر شما و خیلی از صاحبان مشاغل دیگر هیچ مشکلی نداشته باشند. اما ممکن است همان تکنیک به ظاهر ساده، دلیل اصلی کاهش اعتبار شما باشد.
جریمه گوگل مساویست با افت رتبه شما در جستجوها و در نتیجه کاهش چشم گیر بازدیدهای ارگانیک شما
عوامل مهم در بهبود وضعیت سایت پس از اعمال گوگل پنالتی
- نوع مجازات (گوگل پاندا، گوگل پنگوئن، جریمه دستی، بد افزار).
- شدت مشکل (اُفت کوچک در رتبه بندی، قرار نگرفتن در رتبه بندی، خروج از ایندکس).
- چقدر سریع می توانید مشکلات وب سایت خود را شناسایی کنید.
- چقدر سریع می توانید مشکلات پیرامون وب سایت خود را برطرف کنید.
- مدت زمان درخواستِ تجدید نظر (ارائۀ این درخواست در شرایط خاص لازم است).
جرایم گوگل چه کسانی را مورد هدف قرار میدهد؟
Google دو نوع از وبسایتهای قانونشکن را جریمه میکند:
۱. وبسایتهایی که با روشهای غیرمعمول رتبه خود را دستکاری میکنند
اولین و بیشترین جریمههای گوگل برای افرادی است که از روشهای دروغین و غیرواقعی، سعی در کسب رتبههای بهتر در نتایج جستجوها دارند. این راه و روشها مجموعهای از تکنیکهای غیرقانونی هستند که بیشتر آنها در مبحث سئوی کلاه سیاه یا سئوی کلاه خاکستری خلاصه میشوند. گوگل با الگوریتمهای هوشمندی که در اختیار دارد، این وبسایتها را شناسایی کرده و جریمه خواهد کرد. اگر یک وبسایت پا را فراتر از یک تخلف ساده گذاشته باشد، ممکن است برای مدتی و یا در موارد شدید برای همیشه از نتایج موتور جستجوی Google حذف شود!
۲. وبسایتها یا افرادی که از تاکتیکهای غیراخلاقی به منظور آسیب به رقبا استفاده میکنند
گوگل اخیراً لیست خود را بروز کرده و در آن کسانی که به جز مورد اول، اقدام به آسیب رساندن به جایگاه و رتبه سایتهای دیگر کنند را نیز جریمه میکند. البته این مورد به خاطر پیچیدگیها و شرایط متفاوتی که دارد باعث شده تا همچنان خیلی از افراد فعال در حوزه بازاریابی اینترنتی، بدون اینکه ردی از خود باقی بگذارند، اقدام به حمله به بخشهای مختلف یک سایت کرده و یا از روشهای دیگر مثل بکلینکهای سمی (لینک دادن به سایتهای رقیب از منابع اسپم و به شدت سطح پایین) تلاش میکنند تا رتبه سایتهای رقیب را تحتالشعاع قرار داده و باعث کاهش ارزش جایگاه آنها در موتورهای جستجو شوند.
متأسفانه این روشها توسط خیلی از افراد مورد استفاده قرار میگیرند. اگر میخواهید قربانی این حملات نشوید، باید نکات مهمی را در مورد سایت خود بدانید و گزینههای مختلفی را به منظور افزایش امنیت وبسایت خود اعمال کنید که میتوانید چندین نکته مهم در این مورد را در مقاله زیر مشاهده کنید.
انواع جریمههای گوگل
قبل از هرچیز باید بدانید که جریمههای گوگل در دو حالت کلی اعمال میشوند. حالت اول، حالتی است که در آن الگوریتمها و درواقع رباتهای هوشمند Google با بررسی خودکار و تطابق دادهها، اقدام به ثبت کردن نام سایتهای متخلف در بخش مربوطه کرده و جریمههای لازم را برای آن وبسایتها در نظر میگیرند. در این نوع جریمهها، هیچ دخالت انسانی وجود ندارد و طبق آماری که در دسترس است، تقریباً بیش از ۷۰% از این جرایم، توسطالگوریتمهای گوگل ثبت و بررسی میشوند.
حالت دوم، نوع دستی این جریمهها است. این جرایم که بیشتر در بخشهای شکایات و موارد مربوط به نقض حقوق کپیرایت ثبت میشوند، توسط اپراتورها و کارشناسان گوگل ثبت و بررسی میشوند. در خیلی از موارد، زمانی که تاکتیکهای سئوی کلاه سیاه باعث میشوند تا رباتهای گوگل نتوانند به درستی تخلف یک سایت را متوجه شوند، این کارشناسان گوگل هستند که با متدهای حرفهای و ابزارهای دستی اقدام به بررسی و آنالیز وبسایتهای مشکوک میکنند.
چگونه پاندا، پنگوئن و دیگر مجازات ها را شناسایی کنیم؟
گوگل پاندا
یکی از نشانههای اصلی این اتفاق، کم شدن ناگهانی ترافیک ارگانیک سایت یا رتبه شما در موتور جستجوی گوگل درست از یک زمان مشخص آپدیت الگوریتم پاندا است.
البته باید این را هم در نظر داشت که خیلی عوامل ممکن است در بروز چنین اتفاقاتی دست داشته باشند. بعضی از سناریوهای احتمالی میتوانند پیشرفت یک رقیب در بازار (کسی که اخیراً در صفحه نتایج بالاتر از شما قرار گرفته)، جریمههای دستی گوگل (برای چک کردن گزارشهای گوگل به Google Search Console مراجعه کنید)، کاهشهای فصلی در میزان علاقه مخاطبان و مشتریان شما (مثلا کم شدن تقاضای چوب اسکی در وسط تیرماه) یا حتی به روز رسانیهای دیگر گوگل (مثلا مربوط به گوگل پنگوئن) باشند.
در صورت بروز چنین اتفاقاتی، مهمترین کاری که میتوانید انجام دهید مطالعه دقیق اسناد به روز رسانی الگوریتم، مقایسه موارد مطرح شده با وضعیت وبسایت خودتان و تلاش در جهت رفع آن مشکلات است. اگر کاهش ترافیک سایت شما از یک تاریخ مشخص شروع شده، میتوانید آن را با تاریخ آپدیتهای گوگل پاندا مقایسه کنید تا سریعتر مشکل را پیدا کنید.
اگر هنوز هم مطمئن نیستید که چه اتفاقی افتاده، میتوانید آموزش ما در خصوص شناسایی مجازاتهای گوگل را بخوانید.
گوگل پنگوئن
دومین مجازات رایج در سئو، گوگل پنگوئن است که در درجۀ اول صاحبان وب سایتی که بیش از حد لینک سازی می کنند را هدف می گیرد. پنگوئن که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد الگوریتمی است که به دنبال الگوهای غیر طبیعی لینک سازی می گردد تا وب سایت هایی که با ساخت بیش از حد لینک، قصد دور زدن قوانین گوگل را دارند، شناسایی و مجازات کند.
عقیدۀ گوگل در لینک سازی این است که تمام لینک های خارجی به وب سایت شما باید طبیعی باشند و به دلیل محتوای با کیفیت وبسایت به دست آمده باشد. در نتیجه، هر لینکی که با هدف افزایش رتبه ساخته شده باشد به عنوان ناقض قوانین گوگل شناخته خواهد شد. این لینک ها شامل لینک های خریداری شده، لینک های در خواستی، لینک های تبادلی و لینک های ساخته شده توسط ربات ها می باشد.
هنگامی که الگوریتم های پنگوئن متوجه می شوند شما برای دستکاری رتبۀ وب سایت در حال ساخت لینک های غیر طبیعی هستید، وب سایت شما را برای کلمه کلیدی (یا کلمات کلیدی) که هدف قرار داده اید مجازات می کند.
در صورتی که الگوریتم پنگوئن شما را تنبیه کند، متوجه تغییرات زیر خواهید شد:
- وب سایت تان برای یک کلمه کلیدی (یا گروهی از کلمات کلیدی) دچار کاهش ترافیک خواهد شد. (برای مثال: صفحۀ وب سایت شما برای یکی از کلمات کلیدی از رتبۀ ۲ گوگل به رتبۀ ۳۶۴ تنزل پیدا می کند).
- صفحه ای که شامل کلمه کلیدی به خصوص می باشد، از ایندکس گوگل خارج خواهد شد (de-indexed) در حالیکه بقیۀ صفحات وب سایت در گوگل ایندکس شده باقی می ماند.
- ممکن است در بخش های “Search Queries” یا “Manual Actions” درون Webmaster Tools وب سایت خود، پیغامی با مضمون “لینک سازی غیر طبیعی” دریافت کنید.
- در برخی موارد، صفحاتی از وب سایت تان که قرار نیست در رتبه بندی گوگل قرار بگیرند به علت تنبیه توسط الگوریتم پنگوئن در رنکینگ گوگل قرار خواهند گرفت. (به عنوان مثال صفحۀ “تماس با ما” در وب سایت شما به جای “صفحۀ اصلی” برای کلمه کلیدی اصلی شما نشان داده خواهد شد).
نمونه هایی از مجازات پنگوئن:
اُفت شدید ترافیک وب سایت (نزدیک به صفر) برای یک کلمه کلیدی نشان دهندۀ مجازات توسط الگوریتم پنگوئن می باشد.
کاهش شدید ترافیک سایت طی ۴۸ ساعت برای یک کلمۀ کلیدی نشان دهندۀ مجازات توسط الگوریتم پنگوئن می باشد.
یک مشخصۀ ویژۀ مجازات الگوریتم پنگوئن این است که بر اساس صفحه عمل می کند. (معمولاً بروی صفحۀ اصلی تاثیر می گذارد، اما بعضاً می تواند بروی زیر صفحات نیز تاثیر گذار باشد) به این معنی که صفحۀ مجازات شده می تواند رتبۀ خود را از دست بدهد در حالیکه دیگر صفحات وب سایت رتبه و عملکرد بسیار خوبی دارند.
روند بهبود وضعیت وب سایت پس از مجازات پنگوئن در راهنمای الگوریتم پاندا به زبان ساده توضیح داده شده است، اما ما در این مقاله به موارد ابتدایی آن اشاره می کنیم. وبمستر باید فهرست لینک های مرتبط با وب سایت خود را از طریق گزینۀ “latest links” موجود در webmaster tools به دست آورد و لینک هایی که از الگویی غیر طبیعی پیروی می کنند را از آن حذف کند. حذف این لینک ها به همراه ارسال درخواستِ تجدید نظر و ایجاد یک کمپین لینک سازی جدید می تواند وضعیت وب سایت را طی مدت مشخصی به حالت اولیه بازگرداند.
آپدیت پنگوئن نسخۀ ۴.۰ Real Time در حالت انتظار قرار دارد، اما انتظار می رود که در بهار یا تابستان سال ۲۰۱۶ عرضه شود.
- این به روز رسانی ممکن است شامل مجازات های جدیدی باشد. پیشنهاد می کنیم روند زیر را طی کنید:
- به Webmaster Tools خود مراجعه نمایید https://www.google.com/webmasters و قسمت های Search Queries و Manual Penalty را مشاهده کنید.
- ترافیک وب سایت خود را از طریق گوگل آنالیتیکس بررسی کنید https://www.google.com/analytics و هر گونه اُفت ترافیک را مشاهده کنید.
- با استفاده از یک ابزار ردیابی کلمه کلیدی جایگاه وب سایت خود برای کلمات کلیدی اصلی را بررسی کنید.
- آپدیت پنگوئن نسخه ۴.۰ می تواند کمی نوسان ایجاد کند که کاملاً طبیعی است. (رتبه بندی شما می تواند برای چند روزی جا به جا شود، اما به این معنی نیست که شما مجازات شده اید).
- پنگوئن الگوریتمی است که کیفیت لینک ها را ارزیابی می کند و مخصوصاً الگوی غیر طبیعی و کیفیت آنها را زیر نظر می گیرد. برای آنکه وب سایت خود را در معرض جریمه قرار ندهید، بهتر است از ابزارهای ساخت لینک خودکار پرهیز کنید. (این نکته شامل ربات هایی که به صورت انبوه محتوای وب سایت شما را ثبت می کنند نیز می شود).
- ویژگی “real-time” این آپدیت به این معنی است که به علت تغییرات جدید ممکن است وب سایت تان مجازات شود یا وضعیت سئوی آن به مراتب بهتر شود. مسلماً این خبر خوشی برای آن دسته از وب سایت هایی است که قبلاً مجازات شده اند و در حال حاضر مشغول بهبود وضعیت سئوی خود هستند.
- بیشترِ (حتی شاید همۀ) “ابزارهای بررسی لینک پنگوئن” به درد نمی خورند. آنها شما را به سَمت خود می کشانند و از شما پول می گیرند و در نهایت لینک های ضعیفی که گوگل مجازات نکرده است را در اختیارتان قرار می دهند. اگر متخصص سئوی پیشرفته هستید و می خواهید لینک های خود را بررسی کنید فایل گزارش لینک های رسمی خود را از webmaster tools دانلود کنید. برای این کار به آدرس زیر مراجعه کنید:
Search Traffic -> Links to your site
در آخر به یاد داشته باشید که شما می توانید وضعیت هر سایتی را بهبود بخشید. پنگوئن یا پاندا تنها الگوریتم هستند و می توان با صرف کمی زمان وضعیت سئوی خود را ارتقا داد. لزومی ندارد که از هر آپدیت و به روز رسانی گوگل بترسید، در عوض آن را فرصتی ببینید که می توانید در مدتی کوتاه ترافیک بسیاری را وارد وب سایت خود کنید.
صفحات و وب سایت های از ایندکس خارج شده
خب، در اینجا باید بگوئیم علاوه بر مجازات های گفته شده در بالا جریمه های دیگری نیز وجود دارند که هیچ نام یا عنوانی ندارند. این مجازات های می توانند سبب شوند یک صفحه یا یک وب سایت از ایندکس خارج شود. نکتۀ مثبت در مورد این جرایم این است که به راحتی قابل شناسایی هستند و بیشتر پیرامون موضوعاتی مانند لینک های اسپم گونه، محتوای اسپم گونه و تکنیک های سئوی کلاه سیاه می چرخند.
برای آنکه متوجه بشوید وب سایت تان de-indexed شده است یا نه، باید آدرس وب سایت خود را در گوگل وارد کنید “www.yoursitename.com” و ببینید که آیا نتیجه ای به شما نشان خواهد داد یا خیر.
همچنین برای یافتن صفحه ای از وب سایت خود، جمله ابتداییِ اولین پاراگراف (۷ کلمه) را به همراه علائم گفتاورد (“) در گوگل جستجو کنید. برای مثال: “این اولین جملۀ پاراگراف وب سایت من است” باید صفحۀ وب سایت تان را در نتایج جستجو نشان دهد.
همچنین شما می توانید از دستور “کلمه کلیدی www.yoursitename.com” استفاده کنید (بدون علائم گفتاورد) استفاده کنید تا متوجه شوید که صفحات زیر شاخه به درستی ایندکس شده اند یا خیر. در آخر باید گفت می توانید با استفاده از Google Webmaster Tools مشکلات ایندکس صفحاتتان را شناسایی کنید.
رتبۀ هر وبسایتی می تواند ارتقا یابد، حتی اگر صفحات آن de-indexed شده باشند و در نتایج جستجوی گوگل موجود نباشند. گوگل صفحات و وبسایت هایی که از ایندکس خارج شده اند را هم زیر نظر دارد و تا زمانی که مشکلاتشان برطرف نشده باشد، اجازۀ نمایش در نتایج جستجو را به آنها نمی دهد.
جریمه دستی
جریمه دستی علیه وب سایت تان می تواند منجر به تنبیه های مختلفی شود (گاهی ممکن است این تنبیه باعث پائین آمدن رتبۀ وب سایت شما شود و در برخی موارد حتی سبب de-index شدن آن گردد). اگر شما در Webmaster tools پیامی با عناوین “Search Queries” و “Manual Actions” دریافت کرده اید، بدانید وب سایت شما به صورت دستی تنبیه شده است.
جرایم دستی می تواند به علت هر گونه تخلف از سوی وب مستر اعمل شود، اما معمولاً به دلایل زیر اتفاق می افتد:
- خرید یا فروش لینک
- استفاده از صفحات کاذب (Doorway Pages)
- به کارگیری شیوۀ Cloaking یا پنهان کردن محتوا (در این روش محتوایی که به کاربر نشان داده می شود با محتوایی که موتور جستجوگر می بیند، متفاوت است)
- سایت هک شده
- سایت اسپم
- لینک های غیر طبیعی (اگر چنین پیغامی را دریافت کرده اید، به توضیحات مربوط به الگوریتم پنگوئن مراجعه کنید چرا که لینک های غیر طبیعی نشان دهنده جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن است).
- محتوای بی کیفیت و کم ارزش (Thin Content) (اگر چنین پیغامی را دریافت کرده اید، به این معنی است که الگوریتم پاندای گوگل شما را جریمه کرده است. دلیل آن احتمالاً کیفیت پائین محتوای وب سایت شما می باشد).
نمونه ای از جریمه دستی گوگل:
هر جریمۀ دستی ای برای دورۀ خاصی در نظر گرفته می شود اما شما برای برطرف کردن آن باید به سرعت اقدام کنید. سپس، در خواستِ تجدید نظر خود را برای گوگل ارسال نمایید. مدت جرایم دستی معمولاً بین ۳ ماه تا پایان اعتبار دامنه می باشد.
کاهش تدریجی ترافیک وب سایت
کاهش ترافیک وب سایت در بازۀ زمانی طولانی، معمولاً به دلیل مجازات الگوریتم پاندا و به روز رسانی های کوچکی که گوگل به طور مدام اعمال می کند، اتفاق می افتد. این به روز رسانی ها جهت بالا بردن کیفیت نتایج جستجوها صورت می گیرد.
در واقع گوگل به بیش از ۲۰۰ سیگنال (عامل) نگاه می کند و اگر شما نتوانید در همۀ سیگنال ها گوگل را همراهی کنید، مطمئناً پیدا کردن دلیل کاهش ترافیک بسیار دشوار می شود. این تغییرات الگوریتمی می تواند با گذشت زمان باعث تاثیرات مخربی بروی وب سایت شود. تغییر الگوریتم می تواند بسیار کوچک یا بسیار بزرگ باشد. از اهمیت بروی تگ های H5 گرفته تا نغییر نحوۀ ارزش گذاری لینک ها توسط گوگل.
نمونه هایی از کاهش ترافیک تدریجی:
- وب سایت تان در سال ۲۰۱۲ روزانه توسط ۹۰۰ کاربر دیده می شد که این آمار در سال ۲۰۱۳ به ۶۵۰ نفر در روز کاهش یافت و در سال ۲۰۱۴ تنها ۴۳۰ نفر روزانه از وب سایت شما بازدید می کردند.
- هیچ پیغامی در Webmaster Tools دریافت نکردید
کاهش آهسته ترافیک سایت به مرور زمان
اگر شما نیز کاهش تدریجی ترافیک وب سایت را تجربه کرده اید، به کارگیری مفاهیم گفته شده برای برطرف کردن مجازات الگوریتم پاندا ممکن است منجر به کاهش ترافیک بیشتری شود. بهترین راه حل این است که منبع مطمئنی برای اطلاعات سئوی گوگل پیدا کنید و از آنها برای بهبود وضعیت رتبۀ وب سایت خود استفاده کنید.
طیف جریمههای گوگل
همانطور که گفتیم، بسته به نوع قوانین و مقدار تخلفهای یک وبسایت، جرایم مختلفی در نظر گرفته میشود. این جریمهها میتوانند کوتاهمدت، بلندمدت و یا حتی همیشگی باشند! ممکن است یک سایت خاطی که به عنوان مثال در چند کلمه کلیدی در صفحه اول نتایج جستجوها بود، برای مدتی از از صفحه یک به چند صفحه عقبتر برود. اگر شدت تخلف آن سایت بیشتر باشد، ممکن است ارزش و اعتبار آن وبسایت روی آن کلمات کلیدی حذف شده و کلاً از نتایج جستجوها در مورد آن کلمات کنار زده شود.
اما در حالتهای خیلی خاص که یک وبسایت حتی بعد از جریمههای اولیه باز هم به استفاده از روشهای غیرقانونی ادامه دهد، احتمال اینکه به طور کل هیچ صفحهای از آن وبسایت در نتایج گوگل ایندکس نشوند وجود دارد. طبق آمار جالبی که خود Google چند وقت پیش منتشر کرده بود، یکی از سایتهای موفق که اسمی از آن برده نشد، به خاطر بیتوجهی به هشدارهای گوگل، جریمه شد.
آن سایت بعد از بازگشت به حالت اول مجدداً اقدام به استفاده از روشهای غیرقانونی کرد تا اینکه این مسئله باعث شد تا به طور کل از نتایج صفحات موتور جستجوی Google حذف شود! تنها بعد از سه روز بعد از این اتفاق، بازدید سایت مذکور به قدری افت پیدا کرد که بازدید کلی آن تقریباً یک دهم حالت عادی شد! این روند تضعیفکننده تا جایی که آن وبسایت رسماً اعلام ورشکستگی کرد ادامه پیدا کرد.
نوع دیگری از جریمهها نیز وجود دارد که به مباحث حقوقی مرتبط میشود. گوگل به عنوان یک واسطه اینترنتی، دسترسی و استفاده غیرمجاز از محتوای منابع کپیرایت شده را ممنوع اعلام کردهاست. خیلی از شرکتهای تجاری دنیا، با ارائه شکایتنامههای مختلف، از گوگل میخواهند تا سایتهای متخلف را شناسایی و نام آنها را به مراجع قانونی ارائه دهد. به همین خاطر، تا کنون صدها سایت مختلف به خاطر ارائه اطلاعات کپیرایت بدون اجازه نشر از منبع اصلی هم به صورت آنلاین و هم به صورت قضایی مورد پیگرد قانونی قرار گرفتند.
البته این نوع جرایم در موارد خیلی خاص و آن هم بیشتر در کشورهای غربی به مراجع قانونی ارجاع داده میشوند. اما گوگل هشدارهای لازم را برای متلخفین توضیح داده و درست مثل یک ناظر محتوای غیرقانونی وبسایتها را بررسی میکند.
افت رتبه سایت همیشه به معنی جریمه شدن نیست
اگر رتبه سایت شما در موتورهای جستجو به ویژه موتور جستجوی Google افت پیدا کرده است، این به این معنی نیست که سایت شما حتماً شامل جرایم گوگل شده باشد. البته که اولین پیشنهاد ما این است که به صورت دورهای به طور مثال هر یک یا دو ماه یک بار شرایط امنیتی و استانداردهای سایت خود را چک کنید تا اگر در معرض جریمه شدن قرار دارید بتوانید پیشگیری کنید. اما با این حال، جریمههای گوگل فقط یکی از دلایل زیادی است که باعث کاهش رتبه و بازدید سایت شما میشود. بنابراین به خاطر داشته باشید که در هر صورت مقصر عدم نتیجه گرفتن در وهله اول خود شما هستید.
چطور متوجه شویم که وبسایت ما توسط گوگل جریمه شده است؟
گوگل برای اینکه به مخاطبین خود بفهماند در کدام بخش و به چه دلیل جریمه شدند، اقدام به تهیه و ارسال یک گزارش با توضیحات کافی برای وبمسترها میکند. اگر ابزار Google Search Console را فعالسازی کرده باشید، فایل گزارش مربوطه را در این کنسول دریافت میکنید.
در موارد دیگر به ویژه موارد مربوط به نقض حقوق کپیرایت، گوگل اقدام به ارسال یک ایمیل اطلاعاتی به آدرس حساب کاربری شما در گوگل وبمسترتولز میکند. در بعضی موارد نیز گزارشات متعدد به صورت فهرست در این کنسول به نمایش در میآیند. بنابراین توصیه میکنیم حتماً از سیستمهای Google Search Console ، Google Analytics و Google Webmaster Tools استفاده کنید.
فراموش نکنید که برای رفع این خطاها و جریمهها در حالت عادی نیازی به ارسال ایمیل به گوگل نیست. معمولاً موارد معمولی این نوع خطاها و تخلفها به صورت خودکار بررسی میشوند اما به منظور سرعت بخشیدن به فرآیند بررسی و رفع مشکل، میتوانید از بخش ارسال درخواست بازرسی مجدد (که به همین منظور طراحی شده است) اقدام به ایجاد یک طرح درخواست برای از بین بردن جریمه (البته بعد از برطرف کردن مشکل) کنید. گوگل در اطلاعیههایی که برای شما میفرستد، توضیحات لازم مربوط به بخشی که باید به آن توجه کرده و مشکلش را برطرف کنید به شما میدهد.
روش برطرف کردن مجازات الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مجازاتی است که بر اساس صفحه و کلمه کلیدی به دنبال دستکاری ها و دور زدن های گوگل در جهت بالا بردن رتبۀ وب سایت می باشد. الگوریتم پنگوئن در درجۀ اول لینک سازی های غیر طبیعی مرتبط با سایت شما را شناسایی می کند، به این معنی که باید لینک هایی که به صفحات شما اسیب می رسانند را حذف کنید.
نگاهی کلی به روند الگوریتم پنگوئن:
- صفحه یا کلمه کلیدی که به خاطر آن تنبیه شده اید را شناسایی کنید. این قسمت بسیار مهم است چرا که شما به دنبال لینک هایی خواهید گشت که حاوی کلمات کلیدی به خصوصی هستند و به صفحۀ وب سایت شما متصل شده اند.
- فهرست کامل لینک های خود را دانلود کنید و لینک هایی را که از نظر گوگل بد هستند شناسایی کنید.
- لینک هایی را که باعث به وجود آمدن این اختلال شده اند را حذف کنید.
- صبر کنید تا باتِ گوگل این تغییرات را شناسایی کند. این روند ممکن است از ۳ ساعت تا ۳ ماه طول بکشد که به فرکانس جستجوی بات و تعداد لینک های حذفی شما بستگی دارد.
- در برخی موارد، اگر وب سایت شما به صورت دستی جریمه شده است، درخواستِ تجدید نظر الزامی است.
سوالات متداول گوگل پنالتی
همانطور که اطلاع دارید پنگوئن الگوریتمی است که به منظور مبارزه با خرید و فروش لینک و پدیدار شدن اسپم توسط گوگل بوجود آمده است. اگر تحت تاثیر و پنالتی گوگل با الگوریتم پنگوئن قرار بگیرید سایت شما بشدت در نتایج جستجو افت کرده و حتی از نتایج حذف می شود. برای %
بیشتر بخوانید



ساخت کانال یوتیوب
در دنیای دیجیتال مارکتینگ توجه به سوشال مدیا بسیار بالا است. نه تنها باید یک طراحی سایت اختصاصی داشته باشیم و به نکات سئو توجه کنیم, بلکه پست ...



سئو سایت فروشگاهی؛ کلمات کلیدی
پس از آنکه سفارش طراحی سایت فروشگاهی خود را تحویل میگیرید باید با توجه به نکات سئو به بهینه سازی سایت خود توجه کنید. برای افزایش فروش خود ...



سایت مپ چیست؟
زمانی که سفارش طراحی سایت را میدهید حواستان به داشتن سایت مپ باشد. برای سایت های شرکتی و سازمانی و طراحی سایت فروشگاهی که صفحات زیادی دارند واجب ...