طراحی ساختار سایت؛ راهنمای آموزشی
طراحی سایت مانند یک ساختمان نیاز به پایه و ساختار اصلی دارد. طراحی ساختار سایت توضیح کاملی از سایت شما است و اگر سایت را یک ساختمان درنظر بگیریم باید بدانیم برای ساخت یک ساختمان نیاز به طرح معماری داریم. گوگل از ساختار سایت شما کمک میگیرد تا متوجه شود که چه مطالبی مهم هستند و چه مطالبی کمتر مرتبط هستند. بنابراین میتوانیم طراحی سایت را یکی از نکات سئو سایت بدانیم. در این مطلب هر آنچه نیاز است در این باره بدانید را گفته ایم.
چرا طراحی ساختار سایت مهم است؟
ساختار وبسایت شما بسیار مهم است چه از لحاظ قابل فهم بودن و چه از لحاظ قابل دسترس بودن بسیار بخش مهمی از طراحی سایت شما را در برمیگیرد.
اینکه کاربران به سمتی که میخواند با سرعت و به راحتی هدایت شوند بسیار مهم است.
از طرفی گوگل دقیق تر و سریع تر صفحات وبسایت شما را پیدا میکند و رتبه بندی میکند. بنابراین برای سئو سایت اهمیت بالایی دارد. بیایید دقیق تر نگاه کنیم.
اهمیت طراحی ساختار سایت
ساختار وبسایت شما تاثیر مهمی در تجربه بازدیدکنندگان (UX) دارد. اگر کاربران نتوانند محصولات و اطلاعات مورد نظر خود به راحتی پیدا کنند از مشتریان پر و پا قرص شما نخواهند شد.
استراکچر یا ساختار سایت باید کاربران را از صفحه ای به صفحه دیگر هدایت کند تا کاربران به راحتی در سایت شما گشت و گذار کنند و اشتیاق به کنجکاوی در برگه های سایت شما بکنند. چراکه احتیاج دارید کاربران واد صفحه محصولات و خدمات شما بشوند.
اهمیت ساختار سایت در سئو
سه دلیل اصلی وجود دارد که ساختار مناسب سایت به سئو سایت شما کمک میکند و باعث بهینه سازی موتور های جستجو میشود.
- به گوگل کمک میکند بهتر هدف سایت شما را متوجه شود. چرا که معماری سایت تعیین میکند چه محتوای ارزشمند است و چه محتوایی باید به کاربر نشان داده شود. بنابراین موتور های جستجو سریع تر به صفحات شما رتبه میدهند.
- جلوگیری از رقابت با خودتان. اگر سایت شما ساختار مناسبی نداشته باشد ممکن است محتوای مشابه در سایت شما به عنوان رقیب شناخته شود. بنابراین با لینک سازی های قوی و ساختار مناسب به پیشرفت خود کمک کنید نه پسرفت صفحات سایت.
- ساختار سایت با تغییرات سایت به روز میشود. اگر سایت شما فروشگاهی باشد طبیعی است که به صورت مداوم محصولات و خدمات خود را به روز میکنید.
- اگر ساختار مناسبی نداشته باشید ممکن است گوگل محصولات قدیمی شما را نیز در رتبه بندی موثر بداند در صورتی که شما نیازی به نمایش محصولات و خدمات قدیمی ندارید.
نحوه تنظیم ساختار سایت
در ابتدا بهتر است نگاهی به یک طراحی ساختار سایت ایده آل بیاندازیم, سپس تنظیم کردن و ساخت آن را باهم مرور خواهیم کرد.
طراحی ساختار سایت حرفه ای
هر سایتی مانند یک هرم است و ساختار کلی آن مشخص است.
- صفحه اصلی (Homepage)
- دسته بندی ها (Categories)
- زیر مجموعه ها (Subcategories )
- برگه ها و پست ها
مانند یک هرم از بزرگ به کوچک! تمامی این موارد در تمام سایت ها به صورت یک هرم ب دنبال هم ساخته میشود. اگر سایت شما بزرگ است میتوانید از منوی دوم برای داشته مجموعه های دیگر استفاده کنید.
Homepage
در راس هرم شما صفحه اصلی یا Homepage قرار دارد. این صفحه اولین برخورد کاربر با سایت و کسب و کار شما است. بنابراین باید مانند یک راهنمای قوی عمل کند و کاربران را به راحتی به دیگر صفحات هدایت کند.
به این معنی که کاربران را به سمت صفحات اصلی سایت هدایت میکند. از طرفی از همین صفحه اصلی به گوگل کمک میکند که صفحات دیگر را شناسایی کند.
حواستان باشد در صفحه اصلی خود لینک های زیادی به صفحات مختلف ندهید. چراکه کاربر را گیج میکنید. بنابراین کاربران را به جای مشخصی که میخواهید هدایت کنید. با استفاده از منو و نشانگر صفحه ( breadcrumbs) کاربران را به سمتی که میخواهید هدایت میکنید و خصوصا نشانگر صفحه که به کاربر نشان میدهد کجای سایت قرار دارد و چه صفحاتی را طی کرده است تا به این صفحه آمده است.
دسته بندی ها و زیر مجموعه ها
باید پست های بلاگ و محصولات را دسته بندی کنید و در زیر مجموعه های مختلف قرار دهید. به عنوان مثال اگر سایت فروشگاهی لباس دارید و فروش کفش نیز دارید, میتوانید چندین زیر مجموعه داشته باشید مانند: کفش های اسپرت, مجلسی و غیره.
تمامی زیر مجموعه ها زیر دسته بندی قرار میگیرند.
بنابراین این دسته بندی ها به راحتی کاربران و خزندگان گوگل را راهنمایی میکند.
برای بهینه سازی تجربه کاربر در سایت خود میتوانید کارهای زیر را انجام دهید.
بهینه سازی ساختار سایت
تگ ها
تگ ها با دسته بندی ها متفاوت هستند و بهتر است بدانید که tag ها برای طراحی ساختار سایت بسیار مفید است. دسته بندی ها میتوانند زیر مجموعه های متفاوتی داشته باشند اما تگ یا برچسب ها فقط میگویند این مقاله یا محصول مهم هست و جایگاه ویژه ای دارد. به عنوان مثال در یک سایت فروشگاهی یک تگ محصول میتواند نام برند آن باشد.
اما برای هر چیزی برچسب درست نکنید. اگر برای هر مطلب وبلاگ خود یک تگ منحصر به فرد بگذارید هیچ ساختاربندی خاصی انجام نداده اید. فراموش نکنید هر تگ حداکثر دوبار استفاده شده باشد.
ساخت لندینگ پیج یا صفحات فرود
Landing page ها صفحاتی هستند که شما میخواهید به مخاطبان در نتیجه جستجو ها نشان دهید. به معنی آن است که خودتان را برای آمدن کاربران آماده میکنید.
بی شک برای رتبه بندی نیاز به این صفحات دارید و از طرفی برای اینکه گوگل درک بهتری از صفحات شما داشته باشد باید محتوای کافی در این صفحات وجود داشته باشد. هزارن کلمه در محتوا برای محصولات شما میتواند یک راه عالی باشد.
پاک کردن محتوای تاریخ گذشته
ممکن است مطالب بسیاری در سایت شما وجود داشته باشد که دیگر نمیتوانید آنها را به روزرسانی کنید و دوباره منتشر کنید. بنابراین بهتر است ان ها را پاک کنید.
فراموش نکنید دیدن ارور ۴۰۴ برای کاربران و گوگل میتواند به سئو شما ضرر بزند. بنابراین پس از پاک کردن مطلب, URL آن را به صفحه دیگری ریدایرکت کنید تا یک لندینگ پیج جدید برای آن ساخته شود. در این صورت اگر کاربری بخواهد وارد آن صفحه شود, به صفحه بهتری هدایت میشود.
ساخت لینک های داخلی
اگر از پلاگین Yoast برای سئو صفحات خود استفاده میکنید میتوانید با کمک نسخه پریمیوم این پلاگین به راحتی لینک های داخلی مرتبط با پست های خود را پیدا کنید. قوی شدن لینک های داخلی سایت به طراحی ساختار سایت شما کمک میکند.
خلاصه مطلب طراحی ساختار سایت
در این مطلب با طراحی ساختار سایت و نحوه بهینه سازی آن را برای سئو خواندیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. اگر نگران طراحی سایت شرکتی یا طراحی سایت فروشگاهی خود هستید آن را به تیم حرفه ای طراحان ایرانیان بسپارید.
بیشتر بخوانید


ساخت کانال یوتیوب
در دنیای دیجیتال مارکتینگ توجه به سوشال مدیا بسیار بالا است. نه تنها باید یک طراحی سایت اختصاصی داشته باشیم و به نکات سئو توجه کنیم, بلکه پست ...


سئو سایت فروشگاهی؛ کلمات کلیدی
پس از آنکه سفارش طراحی سایت فروشگاهی خود را تحویل میگیرید باید با توجه به نکات سئو به بهینه سازی سایت خود توجه کنید. برای افزایش فروش خود ...


سایت مپ چیست؟
زمانی که سفارش طراحی سایت را میدهید حواستان به داشتن سایت مپ باشد. برای سایت های شرکتی و سازمانی و طراحی سایت فروشگاهی که صفحات زیادی دارند واجب ...