انواع الگوریتم گوگل ؛ آپدیت
حجم اطلاعات در گوگل و وبسایت ها بسیار زیاد است. بنابراین پیدا کردن آنچه شما نیاز دارید بدون انواع الگوریتم گوگل غیر ممکن است. این الگوریتم ها از میان صدها میلیارد اطلاعاتی که وجود دارد مفیدترین و مناسبترین نتیجه را برای سوال شما از گوگل را, در کسری از ثانیه پیدا میکنند تا آنچه را که جستجو کردید را نمایش دهند. زمانی که یک الگوریتم در گوگل ارائه میشود یا آپدیت میشود نکات سئو سایت هم تغییر میکند. بنابراین برای افزایش ترافیک سایت خود و افزایش دانش سئو بهتر است چه الگوریتم گوگل پاندا چه مواردی که در این مطلب گفته ایم را بیشتر بشناسید.
انواع الگوریتم گوگل
الگوریتم گوگل پاندا (Panda)
این الگوریتم در سال ۲۰۱۱ توسط گوگل ارائه شد. ما با الگوریتم گوگل پاندا شروع میکنیم، زیرا یکی از موثر ترین آپدیت ها بر روی SEO بوده است.
آپدیت الگوریتم پاندا تلاش کرد که با وبسایتهایی که صرفاً میخواهند رتبه خود را در موتور جستجو بالا ببرند برخورد کند. بیشتر تمرکز آن بر روی One-page بود و مشخص میکرد که آیا وبسایت ها واقعاً اطلاعاتی که کاربر جستجو کرده را نشان میدهد، یا نه.
همچنین در سال ۲۰۱۶ آپدیت پاندا بهعنوان الگوریتم اصلی قرار گرفت.
دو نوع از سایتها بر روی آپدیت پاندا کاهش رتبه پیدا میکنند:
- سایتهای وابسته (Affiliate sites): سایتهایی که صرفاً برای لینک دادن به سایتهای دیگر وجود دارند.
- سایتهایی با محتوای بسیارکم: سایتهایی که محتوا و مطالب کمی دارند.
الگوریتم گوگل ونیز (VENICE)
الگوریتم گوگل ونیز یک آپدیت قابل توجه بود، زیرا نشان داد که گاهی اوقات جستجوگرها به دنبال نتایج محلی هستند، این نتایج شامل صفحاتی است که شما برای یک محل انتخاب کرده اید. بنابراین بر اساس IP خودتان تعیین کردهاید که چه لینک هایی نمایان شوند.
الگوریتم گوگل پنگوئن (PENGUIN)
درگذشته افراد برای بالا بردن رتبه خود در صفحات جستجو مبلغی را پرداخت میکردند و لینک برای خود میخریدند, اینکار تأثیرگذار هم بود.
اما امروزه الگوریتم پنگوئن این سایت ها را شناسایی میکند و تنبیه میکند.
همچنین صاحبان سایت ها را به بک لینک سازی استاندارد تشویق میکند و امتیاز ویژهای برای کسانی که خودشان لینک میسازند، در نظر میگیرد. در سال ۲۰۱۶ گوگل آن را به الگوریتم اصلی اضافه کرد و اگر میخواهید این الگوریتم به رتبه سایت شما کمک کند, مطلب لینک بیلدینگ استاندارد را مطالعه کنید.
الگوریتم گوگل دزد دریایی (PIRATE)
تا بهحال به این فکر کردهاید که برای وبلاگ سایت خود متنی را از سایت رقبا کپی کنید؟ باید به شما بگوییم که اشتباه میکنید, چراکه در سال ۲۰۱۲ گوگل, دزد دریایی را ارائه کرد تا سایتهای که متن کپی دارند رتبه پایینتری را در صفحه جستجوی گوگل دریافت کنند.
گوگل در تلاش است رضایت کاربران را افزایش دهد. بنابراین اگر مطلب جدیدی ارائه ندهید باید با صفحه اول گوگل خداحافظی کنید.
الگوریتم گوگل هامینگ برد (Hummingbird)
این الگوریتم در سال ۲۰۱۳ ارائه شد تا کاربران بتوانند از راه فرستادن صدا (Voice) درخواست خود را ثبت کنند. این ویژگی در برنامه فروشگاهی نیز alexa رایج است و از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از ایجاد و ارائه این الگوریتم این است که بهجای لیست بزرگی از نتایج, سریعترین پاسخ را کوتاه و مفید دریافت کنیم.
الگوریتم گوگل کبوتر (pigeon)
شاید تابهحال برای شما پیشآمده باشد که بخواهید مطالب و یا محصولات خود را از نزدیکترین مکان به خودتان جستجو کنید. به عنوان مثال: جستجوی بهترین رستوران در یک خیابان.
الگوریتم کبوتر با این هدف در سال ۲۰۱۴ ارائه شد تا باکیفیتترین و دقیقترین محل، نسبت به موقعیت مکانی شما را پیدا کرده و برای شما به نمایش بگذارد.
برای مثال: اگر شما بخواهید که بوتیک موردعلاقه خود را در خیابان جلفای اصفهان پیدا کنید این الگوریتم به شما کمک میکند.
الگوریتم گوگل HTTPS/SSL
هدف از ارائه این الگوریتم بالا بردن امنیت سایت شما و کاربران است. به این منظور است که HTTPS در URL شما, امنیت صفحه شما را کنترل میکند. همچنین گوگل برای کاربرانی که از HTTPS استفاده میکنند امتیازی برای رتبهبندی در صفحه نتایج مشخص کرده است.
SSL مخفف واژهی (Secure Sockets Layer) است که تمام مرورگرهای استاندارد مثل فایرفاکس، اینترنت اکسپلور، گوگل کروم، سافاری و اپرا از آن پشتیبانی میکنند. این الگوریتم در سال ۲۰۱۴ توسط گوگل ارائه شد.
الگوریتم گوگل موبایل (Mobilegeddon)
در سال ۲۰۱۵ با ارائه این الگوریتم, سایتهای که مناسب گوشیهای موبایل نبودند را با کاهش رتبه در صفحات جستجو روبهرو کرد.
در حال حاضر بیش از ۶۳ درصد از جستجوهای کاربران در گوگل با گوشیهای موبایل انجام میشود. بنابراین اگر سایت شما برای صفحات موبایل تعریف نشده باشد(respensive) باید منتظر کاهش رتبه و ترافیک سایت خود باشید.
الگوریتم گوگل Rankbrain
یک اثر هنری میان دیگر الگوریتم های گوگل است. Rankbrain تمام کلمات جدید را در صفحات جستجو حدس میزند و تمامی عبارات مشابه آن را نمایش میدهد. اگوریتم Rankbrain جستجو های گذشته را بررسی میکند و تمامی نتایج گوگل را درنظر میگیرد تا متناسب ترین نتیجه را نمایان کند.
از سال ۲۰۱۶ این الگوریتم یکی از سه سیگنال اصلی در گوگل انتخاب شد.
الگوریتم گوگل موش کور (possum)
ممکن است بعضی مواقع کسب و کارهای های محلی در نتایج جست و جو های کلی گوگل نباشند و فکر کنید حذف شده اند در صورتی که موش کور آن ها را فیلتر کرده است. موش کور تصمیم می گیرد که چه زمانی یک بیزنس در نتایج محلی فیلتر شود و چه زمانی نمایش داده شود. موش کور در سال ۲۰۱۶ ارائه شد و باعث شد کسب و کار های محلی در میان برند های ملی و جهانی گم نشوند.
درنتیجه نسبت به گذشته کسب و کار های محلی جایگاه بیشتری در گوگل دارند.
الگوریتم گوگل سرعت (speed update)
این الگوریتم باعث شده که کسانی که سرعت لود شدن سایتشان در موبایل بالا است, در موتور جستجو رتبه بالاتری بگیرند. در دنیایی زندگی میکنیم که همه چیز بر پایه سرعت است هر سایتی که با سرعت بالاتری اطلاعات را نمایش دهد, برنده است.
بنابراین در سال ۲۰۱۸ این الگوریتم به عنوان یک فاکتور برای جستجو های موبایل ارائه شد.
الگوریتم گوگل سلامت (medic)
Medic برای ایجاد اعتبار سایت برای اعتماد کاربران ایجاد شده است. زمانی که برای ایجاد امنیت سایت ها از HTTP به HTTPS تغییر یافتند, این دستور توسط SSL در سایت انجام میشود.
اگر وبسایتی این گواهی نامه را نداشته باشد با HTTP باز میشود و این برای گوگل نشانه خوبی ندارد و با کاهش رتبه رو به رو میشود.
کلام آخر
اگر در سایت های خود با فعالیت های زیادی از انواع الگوریتم های گوگل سو استفاده کنید, سایت شما جریمه میشود و از صفحه جستجو حذف میشود. پس حواستان به استفاده استاندارد از این الگوها باشد. اگر به دنبال رتبه یک در صفحه جستجو هستید بهتر است, انواع آنها مانند: الگوریتم پاندا, الگوریتم کبوتر, الگوریتم کافئین و غیر را یاد بگیرید و به آنها توجه کنید.
بیشتر بخوانید


ساخت کانال یوتیوب
در دنیای دیجیتال مارکتینگ توجه به سوشال مدیا بسیار بالا است. نه تنها باید یک طراحی سایت اختصاصی داشته باشیم و به نکات سئو توجه کنیم, بلکه پست ...


سئو سایت فروشگاهی؛ کلمات کلیدی
پس از آنکه سفارش طراحی سایت فروشگاهی خود را تحویل میگیرید باید با توجه به نکات سئو به بهینه سازی سایت خود توجه کنید. برای افزایش فروش خود ...


سایت مپ چیست؟
زمانی که سفارش طراحی سایت را میدهید حواستان به داشتن سایت مپ باشد. برای سایت های شرکتی و سازمانی و طراحی سایت فروشگاهی که صفحات زیادی دارند واجب ...